Печат
Категория: Създадена на Неделя, 15 Март 2015 Написана от BurgasArt

Наричаше ме мамо, но той е и като баща, и като брат, и като приятел за мен, споделя певицата

Животът ми с Гого е песен. Това каза певицата Ева Найденова в „Тази неделя“ по бТВ. Тази песен обаче няма край, защото любовта им е безгранична. Дори и след смъртта му, тя го чувства до себе си. 

„Той има изключително чувство за хумор. Говоря в сегашно време, защото го чувствам винаги с мен, тъй като ние сякаш бяхме един организъм. Преди да си отиде, аз бях по-експанзивната, а той ми се смееше на всички глупости.

Много ме обича и се грижи за мен. Ние не бяхме само съпруг и съпруга, а приятели. Наричаше ме мамо, а той на мен като баща, брат... всичко беше за мен. Бяхме като една душа. Затова колегите ни наричаха двуполовото същество. Сега се чувствам половина, но той е с мен. Аз го усещам. Когато много плача и съм зле, моментално успява по някакъв начин да наложи покой“, споделя Ева.

Любовта й дава сила да превъзмогне всичко, но в интервюто за любимият й Гого, тя призна, че често го моли да я вземе по-скоро със себе си. На въпроса какво си казват, когато чувства, че е до нея, тя отговаря с „Обичам те“. И той ми отговаря с това, добавя Ева. Тя разказа и как Гого й е предложил брак. 

„Беше през 1972 г. Със Стефан Диомов бяхме заминали за Полша с една друга самодейна група и със Сийчето. Бяха ни поканили там, защото имаше някакви празници. Като се връщахме, Диомов ми каза да не слизам в Айтос, а да отида в Бургас. Всъщност моите дядо, баба, чичо и чинка живееха край морето. Обясних на маестрото, че родителите ще ме чакат да се прибера в родния ми град, но той настояваше и ми каза, че Гого ще ме чака на гарата. Нямаше го обаче. Вместо него там беше един негов приятел. Заведе ме до тях. Посрещнаха ме много сърдечно леля Лили и чичо Митко, които после ми станаха свекърва и свекър. Гого обаче го нямаше. Изведнъж се появи с уникалната си усмивка и започна да ме целува. Пред всички ме попита „Ще се омъжиш ли за мен“. Нямаше пръстен. Не му отговорих, защото трябваше да питам родителите ми. Аз бях на 19 години“, разказва Ева.

Същият следобед заедно с Гого и родителите му отишли до Айтос. „Татко беше в къщи, а мама - на работа. Баща ми каза, че съм била малка, но аз заплаших, че ако не ме даде, ще престана. Не се наложи да си изпълня заканата. Започна веднага веселбата и като се върна майка ми, беше изненадана. Направихме годежа и след една година стана сватба за чудо и приказ. Бяхме поканили 80 души, а дойдоха около 200. И не бе сватба, а концерт. Диомов ни бе вързал с една верига и бяхме през цялото време на сцената. После продължихме да празнуваме в дома на свекъра и свекървата. Те ме пратиха да налея вино от едно буренце на терасата, а аз счупих каната. Чу се тогава невероятен рев. Всички повтаряха, че това било на късмет. Живота ми с него беше песен“, каза още Ева Найденова.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...