Печат
Категория: Създадена на Събота, 21 Февруари 2015 Написана от BurgasArt

Недка и Марин Станковски си пожелаха да са заедно още 70 години

Семейство от Бургас, което днес празнува своята „благодатна“ сватба, доказва, че за любовта възрастта е без значение. Недка и Марин Станковски са заедно от далечната 1945 г. и толкова много се обичат, че дори когато единият пристъпи прага на дома и излезе навън, започват да си липсват. 

 „Едно нещо само не й харесвам напоследък – не ме пуска от вратата навън. Не може без мен“, споделя с усмивка влюбеният дядо пред камерата на Нова телевизия. Вечер като легнем, докато не си хванем ръцете, не заспиваме, добавя той. Винаги броя сърцето му колко прескача, признава възрастната дама.

Най-сплотеното бургаско семейство се радват на три дъщери, 5 внука и 8 правнука. Недка и Марин са успели да преминат през изпитанията на времето и сега са една от двойките с най-дълъг брак у нас.

Недка била само на 16 години, когато мъжът на живота й я срещнал и се влюбили лудо един в друг. Тя пленила сърцето му на хорото. 

„Моите родители не бяха против нея, но казаха, че близките й са много бедни. Те искаха да се оженя за една богата съседка. Аз обаче си обичах Недка. Сестра ми ме подкрепи“, разказва Марин. Кавги омразни не сме имали досега, добавя любимата му.

Каква е тайната на дългия брак? На този въпрос двамата влюбени са единни - маята не е само в толерантността, а и в това да не поглеждаш чудото.

Това уважение и любовта, а така също и толерантността между двамата, ако се предадат на младите и те ще имат толкова дълъг живот, казва Величка Хаджиева, а Стефка Христова пожела на милите благородни сватбари да са здрави. Много ги обичаме и искаме да са все така щастливи, добавя тя.

Да сме живи и здрави още 70 години да сме заедно, си пожелаха баба Недка и дядо Марин преди да разрежат тортата с форма на сърце. 

 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...