Печат
Категория: Създадена на Неделя, 15 Февруари 2015 Написана от BurgasArt

Командори ме постоянно оттам, сподели певицата, а композиторът Стефан Диомов заяви, че тя живее в неговия свят като в успоредна реалност

Димитър МИШЕВ - в. "Компас"

Постоянно сънувам Гого и той не спира да ме командори от отвъдното, споделя Геновева Найденова. Певицата, която всички познават като Ева, заяви в едно интервю за любовта, която продължава и след смъртта, че връзката й с любимеца на бургазлии е била много силна и затова сега се чувства с половин сърце.

Разплаквате ме, отсече водещата на предаването по Нова телевизия "На светло" Люба Кулезич, когато певицата и бащата на „Тоника“ Стефан Диомов разказаха как са си простили на гроба на Георги Найденов. На 10 януари се навърши една година откакто Гого си отиде от този свят, но Ева продължава да чувства неговото присъствие.

„Понякога си казвам мислено „чуваш ли ме“ и без дори да мисля за това, някой ми отговаря с „да“. Чувам го сякаш в мозъка. Преди няколко вечери например ми „каза“ „Внимавай, защото нямаме много парички!“. Постоянно го сънувам“, споделя певицата. Композиторът пък добавя, че Ева много е обичала своя съпруг и не може да си заповяда да напусне света му. Тя живее там като в успоредна реалност и не трябва да го напуска, защото се чувства добре, обяснява маестрото. Той уточни, че Гого е наричал жена си „майко“, защото тя му е била и майка, и любяща съпруга, и приятел. „Тя се грижеше за него по един невероятен начин. Държеше се достойно, не го остави и за секунда“, казва Диомов. 

„Аз съм милозлив човек. За малко животинче съм плакала, ако го видя умряло, а когато си отиде Гого, беше още по-ужасно. Бях станала в 5 часа да го обърна, но ми даде знак, че не иска. Питах го добре ли е и той ми мигна с очи. Казах му, че искам усмивката да видя. Получих някакво спокойствие. Половин час по-късно разбрах, че е заспал завинаги. Тогава такъв писък съм надала, че ми изчезна гласът напълно“, разказва Ева. На въпроса дали се е изплашила, че няма повече да може да пее, тя отговаря с „не“. „Въобще не помислих за себе си. Уплаших се за него. Знаех, че ще го спася. Не знам откъде. Просто загубих битката. Понякога се виня защо аз не съм на негово място. Някой ми даваше сили. Иначе нямаше как да издържа. Ние много се допълвахме. Затова дори ни викаха Кирил и Мето (б.а. Методий)“, добавя вдовицата на Гого. 

„Болката не се забравя. Опитвам се да я превъзпитам. Все още не ми се удава, но мисля, че в един момент ще се справя. Плача почти всеки ден, но се опитвам да се сприятеля с нея“, каза още Геновева Найденова.

Четири години Ева водила битка за живота на своя любим. Разговаряли дори и когато той вече не можел да говори. Разбирала какво иска да й каже с помощта на азбука от картон, която брат й направил. Гого посочвал буквите, но не с показалец, а с очи. Любовта им е била безгранична, затова е още жива. Тя е по-силна от смъртта, която едни описват като грозна старица с коса, а други като красива девойка, която отвежда душата в отвъдното. Този вълнуващ разговор на Ева Найденова и Стефан Диомов с Люба Кулезич за прошката и за успоредната реалност е може би още едно доказателство, че животът продължава и след смъртта. Гого от „Тоника“ бди над своята любима Ева от отвъдното.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...