Печат
Категория: Създадена на Събота, 13 Септември 2014 Написана от BurgasArt

Аз по същия начин работя с хората, които идват да питат за президента, за министри и други държавници, агент ли съм, пита Звездна

Луд спор дали починалата преди 18 години Ванга е била доносник, разтресе студиото на „Часът на Милен Цветков“. Ясновидката Звездна, която през 2009 г. пред репортер на „Компас“ заяви, че червеният лидер Сергей Станишев ще бъде сменен и скоро БСП щяла да намери новото си лице, се появи ненадейно в ефира на Нова телевизия в ролята на защитник на петричката пророчица.

Позицията на православната църква, че Ванга и цялата армия от врачки, служат на тъмните сили, пък защити отец Евгений. Докато за свещеника битката със сатанизма в ТВ студиото бе кауза, за неговата опонентка беше добра възможност да си направи евтин ПР и очаквано тя говореше повече за себе си, отколкото за Ванга. 

Водещият Милен Цветков съобщи, че вчера е попаднал на информация, че феноменът е работил активно по време на Тодор Живков под агентурното име Струма. Общоизвестен факт е, че тя е била близка до правителството на Живков. Дъщерята на диктатора, заемал в продължение на 35 години най-високите постове в държавата, поддържала контакт с Ванга, а пророчицата се ползвала с протекцията на комунистическата партия. С нарастването на славата й, редица български и чуждестранни политици започват да посещават дома й в Петрич. Според слуховете, ясновидката е била нещатен сътрудник на бившата ДС, заяви водещият. Той припомни, че в свое разследване журналистката Светослава Рудолф разкрила, че Ванга била сътрудничила на тайните служби от 1971 до 1984 г. Нейното агентурно име било Струма. Сведенията й били предавани с посредничеството на други агенти, тъй като тя е била сляпа и нямало как да ги напише. Това е и причината тя да няма официално картонче. Рудолф твърди дори, че пророчицата е получавала заплата за доброволното си сътрудничество с политическата полиция. Това според Звездна е лъжа. 

„Такъв човек никога не може да е агент на дадена служба. Аз по същия начин работя с хората, които идват да си „засекат“ информацията за президента, за правителството. Означава ли, че утре ще кажат, че и Звездна е агент? Това са пълни измислици. Ние работим за народа си, защото тази информация, която ни се поддава, е за нашата държава, за министрите и президентите. Един такъв човек, който помага, не може да е агент“, подчерта врачката, която е завършила психоанализа в Международен славянски институт в Москва и е магистър по социална и трудова психология, международно търговско право и счетоводство и контрол. В студиото на Нова телевизия не й остана време да се похвали и с това, че е първата българска ясновидка, от която се заинтересували специалистите от института “Едгар Кейси” и от Центъра за психологически изследвания „Монро“ в Съединените щати. Милен Цветков я изненада неприятно с въпроса и тя ли е агент на ДАНС или на израелската шпионска централа Мосад, след като се хвали, че помагала на управляващите. За да се оправдае, че не работи за тайните служби, известната врачка, която преди четири години водеше рубриката „Съветите на Звездна“ във в. „Компас“, заяви, че не е издавала информация от разговорите си с хората, а при срещите си с пратеници на управляващите, им давала точна информация за бъдещето. Зорка Първанова например била любопитна какво ще се случи след първия президентски мандат на съпруга й, а Звездна й препоръчала да се готви за още пет години във властта и за новата му партия, която щяла да се появи в политическото пространство. Тя почти не даде възможност на опонента си отец Евгений да защити тезата си, че Ванга е била агент. Той е убеден в това, тъй като е била в близки отношения с Тодор Живков.

„Когато фактите говорят, трябва да замълчим, защото държавата много добре е успяла да използва Вангелия. Сложили са й такса по 10 лева на всеки, който я посещава. Чужденците пък са плащали по 50. Няма как да не е била сътрудник. Предполагам, че с неохота е работила за тях, но е правила това“, заяви свещеникът.

„Политическата полиция е използвала нейните способности. Правили са научни изследвания за нея като феномен, но не са стигнали до никакви изводи. След 10 ноември Цвятко Цветков, който бе шеф на Държавна сигурност, основа първата масонска ложа и стана велик майстор. В днешно време пипалата на ДС са в ложите. Оттам се ръководи всичко, което става в държавата. Те действат целенасочено. За мен Ванга е загубена душа, която е отишла в ада. Увлича обаче след себе си други. Людмила Живкова също е жертва на нейния сатанизъм. Затова Господ не може да ни търпи. Тези бедствия, които ни се случват, не са случайни“, коментира отецът. Той призова българския народ да се покае. Хората трябва да се изповядат. Бедствията идват, защото в духовно отношение сме супер зле. Ние си предадохме православната вяра и сега вярваме на врачки, ясновидки, на сектанти, на окултисти, но не и в Бога, каза още свещеникът. Той обвини управляващите, че вече 25 години се опитват да отклонят българина от православната вяра и не позволяват децата ни да учат вероучение. Аз също съм за това да се изучава този предмет в училище, заяви Звездна.

Ясновидката Величка Георгиева, която пък е известна в Бургас, като феноменът наследил дарбата на пророчицата, заяви пред наш репортер, че е получила предложение от екипа на „Часът на Милен Цветков“ да разкаже за своите срещи с Ванга, която й е била като родна леля. 

„Обадиха ми се да ме питат дали е вярно, че тя е била агент на Държавна сигурност. Казах, че това са глупости“, уточнява Вили. Нейната леля Петранка (б.а. най-известната ясновидка в Бургас) и Ванга са били като сестри. И двете са последователи на Учителя Петър Дънов, разкри неотдавна в интервю за BurgasArt Величка Георгиева. Колеги от BurgasPlus споделиха, че им се е наложило да издирват телефонния номер на бургаската ясновидка, тъй като дама, която се представила за служител от Нова телевизия, заявила, че е прочела статия в изданието и помолила за услуга. Преди да успеем да се свържем с издирваната гадателка, обаче, се оказа, че тя вече е получила предложение да гостува в „Часът на Милен Цветков“, но е отказала, защото в това време пътувала с влака за Бургас. 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...