Печат
Категория: Създадена на Четвъртък, 17 Април 2014 Написана от BurgasArt

Ако Николай Димитров не успее да докаже, че доходите на семейството му не са по-високи от декларираните, ще му отнемем имотите, закани се шефът на КОНПИ

Имотите на несебърския кмет Николай Димитров може да бъдат отнети, ако той не докаже, че доходите на семейството му са по-високи от декларираните или ако размерът на инвестираните средства не е по-малък. Това каза председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев в "Тази сутрин" по бТВ. Според него инвестициите, които градоначалникът е направил, многократно надвишават приходите на семейството. Разликата е толкова голяма, че на Димитров ще му е много трудно в съда да докаже, че имотите му са придобити законно.

 

„Ние изчисляваме доходите не само от заплатата, но всякакви други приходи, защото се оказва, че съпругата на кмета притежава и фирма. Доходите им за 10 години са общо 143 000 лева. Кметът има една сграда в кв. „Черно море“, която е с разгърната застроена площ 506 кв. метра. Много интересно е как се развива процедурата. С първата си съпруга Николай Димитров той дарява на майка си този имот и тя придобива правото на строеж. Това става месец преди Димитров да се разведе. След развода възрастната дама му дарява обратно имота. Това става 2004 г, т.е. преди да стане кмет. През 2007 г. е направена инвестиция в размер на 287 хил. лева за изграждане на имота. Тези пари той ги нямал“, подчерта шефът на КОНПИ.

„Ако кметът и главният архитект на Община Несебър Валентин Димов, чиито доходи пък са 425 000 лева, а е инвестирал 1 163 000 лева, не успеят да докажат, че имат по-големи доходи и по-малки разходи, те ще се лишат от придобитото си имущество“, уточнява Георгиев.

„В местността Кокалу пък несебърският градоначалник има друг имот, за който е направена инвестиция от 2004 до 2006 г. в размер на 204 000 лева. Няма как да са похарчили по-малко средства. Разходите за двата имота са повече от половин милион, а приходите му към 83 000 лева. Няма как толкова голяма разлика да се покрие.

Бившият общински съветник Михаил Радев пък заяви, че кражбите в Несебър се правят от колективен орган.

„Кметът не може сам да си лапа баницата. В схемата задължително участват двамата заместник-кметове, председателят на Общинския съвет и 13-14 съветници, които узаконяват всички предварителни решения. Във времето, когато бях в Общинския съвет, нямаше токова голямо лапане. Сега е жестоко. В него участва и главният архитект с целия си екип. Ограбването е тотално и ако държавата не се намеси, не можем да се оправим. Пращал съм много писма и в полицията, и прокуратурата и няма резултати“, каза още Радев.

 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...