Печат
Категория: Създадена на Петък, 04 Април 2014 Написана от BurgasArt

Депутатът заяви, че присъдата срещу бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси е присъда срещу цялото управление на ГЕРБ

Бургаският депутат Атанас Зафиров призова от ефира на ТВ7 Филип Златанов да каже истината за инициалите в тефтерчето му.
Вчера бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси беше осъден на 3,5 години за това, че е нарушил служебните си задължения с цел да набави за други лица облага или да причини вреда. Това според народния представител от БСП е присъда срещу цялото управление на ГЕРБ.

„Важно е да се знае, че това не е просто присъда срещу Златанов. Това, което се е случвало в оглавяваната от него Комисията за конфликт на интереси е еманация на цялостното управление на ГЕРБ. Максималната присъда по този чл. 282, е пет години. Поздравявам временната анкетна комисия, че добре си е свършила работата като е разкрила фактите и обстоятелствата около този случай. Съдът е постановил правилната присъда“, заяви Зафиров в „Гореща точка“.
Водещата Ива Николова припомни, че Златанов е искал бързо производство, а червеният депутат коментира, че той е бързал да прикрие поръчителите си и да получи минимално наказание.
„Разчитал е, че ще получи условна присъда. Затова вчера беше в шок. Сега обаче той ще „опере пешкира“. Затова нека да се разсърди и да си каже истината, да посочи кой му е дърпал ушите и му е нареждал поръчките в тефтерчето", призова Зафиров.
„Важно е и кой беше човекът, който издигна Филип Златанов в Народното събрание. Това е Искра Фидосова. Странно звучат сега нейните аргументи. Тя го описва като човек с висок морал и професионализъм. Видяхме какви са му качествата. Нямаме основания да не смятаме, че хората, които стоят зад него, имат същия морал. Трябва и Томислав Дончев да си понесе отговорността. Да го сложиш водач на листа, след като има тежки съмнения за усвояването на средства, малко ми напомня на това вълкът да пази кошарата“, каза още Атанас Зафиров. Според него, обясненията, които бившият министър е дал вчера, че всеки можел да си намери инициалите в тефтерчето на Филипов, са несериозни.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...