Печат
Категория: Създадена на Четвъртък, 03 Април 2014 Написана от BurgasArt

Пет села от Община Руен и айтоското Мъглен са сред одобрените за изграждане на спортни съоръжения

При пълна липса на прозрачност правителството дава на общините, управлявани от ДПС, 20 млн. лева за развитие на спорта. Как те са избрани, остава мъгла. Това каза в студиото на бТВ народният представител от Бургас Ивелина Василева.  

„Вчера заедно с моите колеги оповестихме информация, която ни стана известна, посещавайки нашите избирателни райони. Това е проблем, за който предупредихме още през февруари, когато беше одобрено от правителството постановлението за отпускането на 500 млн. лева за т. нар. публична инвестиционна програма. Абсолютна мъгла е какво съдържа тази програма, по какъв начин е разработена и как е оценена“, заяви депутатът от ГЕРБ в „Тази сутрин“.

„Свикват се заседания на Общинските съвети, за да се гласуват решения за даване на право на строеж на Министерството на спорта за изграждане на спортни съоръжения. Всичко това е хубаво, но защо точно в тези общини и как са избрани? Защо само те са уведомени, че имат право да кандидатстват за тези средства и защо по този потаен начин се случва всичко? Според нас, инвестирането в масовия спорт е правилна политика. Трябва българите да спортуват и да са здрави, но не по този начин“, подчерта Василева.

Тя изброи няколко общини, които ще получат средства за развитие на спорта. Сред тях са пет села в Руенско (Люляково, Просеник, Трънак, Планиница и Сини рид) и айтоското Мъглен.  

Пред камерата на бТВ кметът на Люляково Ниязи Хасан сподели, че много се радва за това, че населеното място, което управлява, е сред тези, които ще получат по 80 000 лева за спортна база.  

„Това беше радостна новина. Ще имаме спортен комплекс с нощно осветление, с трева. Предвидени са волейболно и баскетболно игрище“, уточни Хасан.

„Не е известно тези общини по какъв начин са избрани да получат средства по тази програма. В България има повече от 5000 села, които са в 264 общини. Защо точно тези са избрани, остава мъгла“, коментира Ивелина Василева. Според нея, най-големият абсурд е безумното решение село Гулийка, в което има едва 126 жители, да се строи спортна база. Не е ясно коя баба или старец ще я използва.  

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...