Печат
Категория: Създадена на Понеделник, 27 Януари 2014 Написана от BurgasArt

Страната ни ще е много жесоко санкционирана заради скандалния Общ устройствен план на Община Царево, прогнозира журналистът

 

Йордан Цонев си възстанови земите в района на Синеморец край Резово, които са в Природен парк “Странджа”, с помоща на своят тъст, каза в “Здравей, България” Асен Йорданов.

“В това, че си взема земите, няма нищо лошо с изключение на това, че Община Царево към момента на възстановяването им е съзряла нещо нередно в документите. Тя оспорва, че те са автентични и е завела дело, което е спечелено от Общинската администрация в Районния съд. След това обаче се сменя кметът на Царево. Идва Петко Арнаудов и закрива парка, а тъстът на Цонев обжалва делата в Окръжния съд. Новото административно управление на общината губи делата. На тези земи в парка се гледа като на продукт, който може да бъде продаден на строителни фирми”, коментира журналистът.

 

Според него, не може Общ устройствен план за една община, която попада в природен парк, да няма екологична оценка.

“Не може от Министерството на околната среда да кажат, че няма нужда от такава оценка, защото този план третира защитена територия. Това министерство трябва да се закрие тогава. Тук общият устройствен план нарушава няколко закона, три европейски директиви и една конвенция. Затова страната ни ще е много жесоко санкционирана”, прогнозира Йорданов.

Той припомни, че от 1995 г., когато е създаден паркът, няма план за управление. Затова може да се строи всичко с индивидуални одобрения. По същия начин беше построена “Златна Перла”, каза още Асен Йорданов.

Общият устройствен план на Царево нарушава няколко закона, три европейски директиви и една конвенция и затова страната ни ще бъде санкционирана, прогнозира Йорданов.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...