Поп звезди и спортисти се заливат със студена вода, за да оздравее Ива

Печат
Категория: Новини Създадена на Събота, 23 Август 2014 Написана от BurgasArt

Още 5000 лева трябват на бургазлийката за животоспасяваща операция

Димитър МИШЕВ-в. "Компас"

Известни български певци, актьори, спортисти и журналисти се включиха в благотворителната кауза Ice Bucket Challenge в знак на съпричастност с битката на 32-годишната Ивелина Кехайова за живот. За да живее и да се грижи за двете си лъчезарни деца, чаровната бургазлийка, трябва да се подложи в турска клиника на операция, за която са нужни 20 000 долара. Нейни близки съобщиха, че вече са събрани повечето от средствата. Нужни са още около 5000 лв.

По сметката на младата дама са преведени над 20 500 лв., над две хилядарки са постъпили чрез PayPal, на ръка са дарени около 2 500 лева

Междувременно стана известно, че тенисистът Григор Димитров, който бе предизвикан под душа от ТВ водещия Павел Владимиров, също е подкрепил каузата. Световният номер 8 пусна във Фейсбук клип, от който се вижда как изливат върху него огромен леген с вода и той бърза да се стопли в морето. В заливането участва треньорът му Роджър Рашийд. Гришо от своя страна предизвика приятелката си Мария Шарапова, Крис Кермод и Дарън Кейхил също да подкрепят благородната кауза.

Очаква се остатъкът от сумата да бъде събран с помощта на Димитър Бербатов, Лео, Део, Спенс, Михаела Филева, Шкумбата, Играта, Funky Miracle и Ice Cream. Те са призовани да помогнат на Ива да живее от Рафи, Ники Станоев и Павел Владимиров, които първи от БГ звездите се поляха с леденостудена вода.

Така нареченият Ice Bucket Challenge превзе целия свят. В новото любопитно  предизвикателство се включиха известни личности като Марк Зукърбърг, Опра Уинфри, Кристиано Роналдо, Джъстин Бийбър, Дженифър Лопес. Те се заливат с леденостудена вода, за да събират средства за определени благотворителни каузи.

Според правилата всеки, който приеме да се залее с ледената вода, трябва да дари 10 долара и да предизвика нови хора. Ако откаже задачата, трябва да дари 100 долара.

Няколко часа след студения душ Рафи и Радина Кърджилова се присъединиха към социалната кампания "Аз карам велосипед, последвай ме!". Те споделиха своя "История на велосипед" и станаха посланици на кампанията, която цели да популяризира по-активния и здравословен начин на живот с велосипед.

Певецът е страстен велосипедист още от малък. Освен че има свой стил на пеене, той си има свой стил на каране - обича бързите скорости, предпочита да вдига на висока предавка, за да може да върти по-трудно педалите и да тренира мускулите си. В Бургас това е основният му начин за придвижване.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Рафи: Ива трябва да живее, Део и Лео да помагат!

32-годишната майка се бори за живота си, нуждае се от операция

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rodilsya-russkii-klub-soyuz-33 Название русский клуб Союз 33 связано с полетом первого болгарского космонавта Георгия Иванова, родившегося в Ловече, на космическом корабле Союз...