Откриха „Жреци на музите“ в Царево с огън и танц

Печат
Категория: Новини Създадена на Събота, 23 Август 2014 Написана от BurgasArt

Със страховит  огнен спектакъл  беше открит  8-ят Младежки фестивал  „Жреци на музите” в Царево. Организторите – сдружение „Темп арт“ и Община Царево изпълниха обещанието си да съберат на една сцена, под открито небе всички изкуства. Така фестивалът нахлу по южното Черноморие като истински творчески ураган – с много емоции, хъс и най-вече талант.  Но за разлика от природната стихия, арт-фестът  ще остави след себе си хубави спомени и незабравими емоции.

Брейк нашествие в Бургас заради BATTLE TIME

Откриването на фестивала събра на площада пред читалище „Георги Кондолов” в Царево стотици жители и гости на града.  Уникалното огнено шоу на момичетата и момчетата от врачанската група 

„Темп” удиви публиката с атрактивност, риск и стихията на огъня, който замести словото, за да изрази квинтесенцията на този фестивал – опит за летене, какъвто е изкуството.  Тъгата от края на лятото мигом бе заменена от очакването за много изненади от това осмо издание на младежкия арт-форум. 

Кметът на Царево Георги Лапчев пожела на участниците отново да превърнат  това  издание на фестивала “Жреци на музите” в истински празник под открито небе, във вълнуваща среща между хора от различни поколения и различни кътчета на България и света, но изкушени еднакво от  изкуството и морето.

Бургаската „Queen Mary” отново е на върха

Тази първа вечер на фестивала, който ще продължи до 30 август, поднесе на многобройната публика  много изненади, така че на всеки от зрителите му беше трудно да определи коя група или творчески състав е най-интересна. Всяка от формациите беше уникална по своему. 

Танцовите формации от читалище „Борба 1896“ -  гр. Кнежа, балерините и брейкарите от  „Етна“ -  Горна Оряховица, грациите от „Лунатикс“ – Казанлък, танцова формация „Европа“ от Шумен и формация „Пулс“ – Разград  успяха  да представят цялата магия на танца. Танцуваха деца и младежи от различни възрастови групи, но всички демонстрираха не само перфектна техника, но и много фантазия в изпълненията. „Жреци на музите”, който има амбиция да обхване всички видове изкуства, предложи на публиката и много кръшни български  ритми и хора – в изпълненията на ямболския ансамбъл „Ромбана“ и „Шарено герданче“ от Търговище. Певиците от вокално студио към читалище „Борба“ – гр. Кнежа развълнуваха публиката с любими български песни. Тази първа вечер на фестивала площадът на Царево посрещна и изкуството на боди арт художникът Пламен Бъчваров, който рисува красиви женски тела.

Следващите дни на фестивала обещават да бъдат още по-бурни – с рок концерт на три бг банди на 23 август и  джаз под звездите  на 25 август  – и двете събития са на централния площад в Царево.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
blagotvoritelyonaya-v-stavka-detskih-risunkov ‎Наталья Матвеева‎ Каждый день будет выставлен особый рисунок ,,картина дня,, У нас есть рисунки, настоящие картины, которые украсят дом...