Печат
Категория: Създадена на Петък, 06 Май 2022 Написана от BurgasArt
Младежи ще разкажат за своята първа работа, а форматът на текстовете оставяме на тяхното въображение: стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и др.
    Община Созопол е партньор на Програма „Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027), която се включва в Европейската година на младежта с Националната кампания #Първа работа. 
Кампанията е насочена към младежи до 29 г. и има за цел да ги предизвика да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа. Основен партньор на ПРЧР в кампанията е литературният проект „Пощенска кутия за приказки“. Чрез платформите на „Пощенска кутия за приказки“ отправяме покана към младежи до 29-годишна възраст да разкажат за своята първа работа, а форматът на текстовете оставяме на тяхното въображение – стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и др. 
    От 30 април до 1 юни творбите на младежите ще бъдат събирани по електронен път на имейл адрес - РўРѕР·Рё имейл адрес Рµ защитен РѕС‚ спам ботове. РўСЂСЏР±РІР° РґР° имате пусната JavaScript поддръжка, Р·Р° РґР° РіРѕ видите., а след това жури ще селектира най-добрите от тях, за да бъдат прочетени от сцената в седем български града, един от които е Созопол. В журито участват журналистът Георги Милков, създателят на „Пощенска кутия за приказки“ Гергана Турийска и представители на ПРЧР. 
    Вторият етап от кампанията ще вдъхне живот на творбите от сцената в Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Популярни личности от киното и театъра, музиката и журналистиката ще прочетат най-забавните и интересни истории, с което ще дадат по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми. А „между редовете“ на прочетеното, популярните личности ще споделят и своя личен опит за утвърждаване в професията. 
 
    График на събитията от кампанията #Първа работа: 
    Стара Загора – 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център „Стара Загора;
    Варна – 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“;
    Пловдив – 30 юли (събота) от 19:00 часа в Лятно кино „Орфей“;
    Видин – 3 август (сряда) от 18:00 часа в Драматичен театър „Владимир Трендафилов“;
    Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание; 
    Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа, Летен театър "Аполония"; 
    София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център.
 

Коментари