Печат
Категория: Създадена на Петък, 28 Януари 2022 Написана от BurgasArt
Предвижда се ръст в цената до 20 процента, обяви управителят на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев
Билетите за градския транспорт в Бургас ще поскъпнат. Предвижда се ръст на цената в рамките на 15-20 процента, но решението за това ще бъде взето от Общинския съвет, каза пред бТВ управителят на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев. 
 
На въпроса дали се предвижда увеличение на цената на билета, той отговори, че разчетите са готови, но е коректно да бъдат показани първо на общинските съветници. Решението ще е тяхно, уточни шефът на транспортната фирма.
 
„Предвиждаме колкото се може да е по-малко увеличението, за да не ощетяваме допълнително хората. В порядъка на 15-20% ще е. 1,20 е в момента за хората, които са с карти. Предвиждаме да стане 1,30 или 1,40 лв“, добави той.
 
Съкращаването на линиите вече е факт. Нощната вече е спряна. От днес ще бъдат преустановени и последните курсове. Най-късният автобус вместо в 23:00 часа ще се движи в 22:00, а тролеите ще бъдат спрени от утре, поясни кореспондентът на бТВ Лора Стаматис.
 
Инж. Драгнев съобщи, че през декември спадът на приходите е 36% . Тази негативна тенденция продължава и през януари. 
 
„Проблемът е, че успоредно с това се увеличават драстично цените на горивата. Това довежда до нуждата от такива решения“, обясни той.
 
„През миналата година също имахме спиране на тролеите. Обследвали сме пътникопотока по време на пандемията. Имаме готовност да реагираме, за да може да работим нормално в бъдещето“, заяви управителят на общинския превозвач.  
 
„Разчетите за тази мярка са до края на февруари, тъй като според специалистите в края на следващия месец ще е пикът на тази ковид вълна. След това ще се нормализира обстановката“, добави той.
 
„Ще използваме този период от време, за да може да направим захранване на зарядните станции за новите електрически автобуси. Ще търсим резерви и варианти, за да продължим да работим нормално“, заяви инж. Драгнев. 
 
„На този етап съкращение на персонала не се предвижда. Кондукторки и всички служители, които могат да работят от своите домове, ще излязат в отпуска“, добави той.
 
Шофьор на автобус Б12 пък потвърди, че е драстичен отливът на пътниците заради пандемията. Това ни притеснява, сподели той.

Коментари