Илчо Арабаджиев от Тоника си отиде

Печат
Категория: Лица Създадена на Четвъртък, 28 Март 2019 Написана от BurgasArt

 Илчо Арабаджиев от Тоника починаИлчо Арабаджиев, който бе един от създателите на Тоника, почина на 75-годишна възраст. Мъчно ми е много, сподели композиторът Стефан Диомов
Първият соло китатист и един от създателите на популярната група „Тоника” Илчо Арабаджиев, почина на 75-годишна възраст, съобщава в „24 часа”.

Тоника СВ се събрали заради Стефан Диомов 

 Той е един от музикантите, които бургаският композитор Стефан Диомов събира през далечната 1968 година и заедно правят групата.


"Мъчно ми е много за Илчо, съболезнования за близките. Той беше един от моите съратници при основаването на групата. Всички знаете, започнахме от един вагон на бургаската гара. Пръвоначално групата беше само от инструменталисти и Илчо беше в нейната основа - свиреше прекрасно на китара! Тогава свирехме без хонорари, правехме го с радост, обикаляхме България и печелихме конкурс след конкурс", сподели Диомов.
И допълни, че Илчо Арабаджиев приел поканата за концерта за 50-годишнината на групата с изключително вълнение. 

“Тоника СВ” се събира 30 години след раздялата

 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
kanun-dnya-pobed Наталья Матвеева Каждый год мой главный праздник 9 МАЯ я праздную по разному. Организация больших праздников и бессмертного полка позади....