Печат
Категория: Създадена на Понеделник, 27 Април 2015 Написана от BurgasArt

Българският Стиви Уондър, покорил сърцата ни с хитове по текстове на Евтим Евтимов, Недялко Йорданов и Христо Фотев, протестира с „Гуменото пате“ и „Съчки събирам“

Димитър МИШЕВ

Деян Неделчев избяга на Канарските острови. В последното си интервю преди да отлети с еднопосочен билет за Испания, той сподели, че целта на живота му е да пее, но мечтае хората да го видят в нормална светлина. Да се забавляват и те с мен, а не да ме съдят, заяви пред камерата на Нова телевизия певецът, покорил сърцата на стотици хиляди българи с хитове по текстове на Евтим Евтимов, Недялко Йорданов и Христо Фотев. Той се „изповяда“ пред Мон Дьо преди да отлети на хиляди километри от родината. 

 

Певецът нарече весел протест последната си песен „Гуменото пате“, която превзема нета със скоростта на лавина. По демонстрации не ходя, но протестирам така срещу цялата система, срещу държавата и беднотията, подчерта Икебаната. 

Според него, наградите у нас не се дават на талантливите творци, а на тези, които не заслужават и даде пример със „Златният Орфей“ през 1993 г., когато спечели и голямата награда за изпълнител, и 1-ва за композиция и изпълнение на българска песен. Нямаше да стане това, ако не бяха променили регламента, заради което жури от страната ни оценяваше чуждестранните певци, а международно – българските изпълнители.

„Аз се представих с две песни. Едната бе по текст на Недялко Йорданов и музика на Хайгашод Агасян, а другата бе композирана от мен. Докато бяхме в ресторанта, Хайго дойде и ми каза, че получавам голямата награда с песента ми „Обич - блян“, а заедно вземаме първа награда. След десет минути дойде и ми каза, че е имало преразглеждане и нашето „Посвещение“ получава голямата, а моето парче – първа награда. Бях щастлив“, каза още Деян Неделчев, в интервю, излъчено в „Събуди се“ по Нова телевизия.

 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...