Печат
Категория: Създадена на Вторник, 31 Март 2015 Написана от BurgasArt

Изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров ми каза, че иска фестивала пак в курорта, заяви председателят на фондация „Генко Генов“ Дариана Генова

Международният фестивал на българската естрадна песен „Златният Орфей“ ще бъде възроден. Тази година имаме 50-годишнина и ни предстои среща с борда на директорите на „Слънчев бряг“ АД. Лично Златко Димитров дойде, за да ни каже, че с колегите му си искат фестивала в курорта, заяви в интервю за бТВ председателят на фондация „Генко Генов“ Дариана Генова.

 Тя определя фестивала като значимо събитие, не само за България, но и за Европа. „Станал е популярен само за 10 години в почти целия свят. „Златният Орфей“ е направил популярен и комплекса Слънчев бряг, и България. Той е единственият побратимен със Сан Ремо фест“, заяви съпругата на големия музикант Генко Генов, който е и създател на най-популярния поп фестивал у нас.

„Единственото изискване от Генко, бе изпълнителите на „Златният Орфей“ да не се третират като големи звезди. Чувството беше такова, че сякаш срещаш нов познат от друга държава.

Когато Хулио Иглесиас дойде в Слънчев бряг, половин час му държахме треперещите ръце, защото за първи път се явяваше на такъв форум и имаше информация, че това е много известен фестивал. Истинският „Златен Орфей“ е свързан с фондация „Генко Генов“, която носи изключителните права на създателя и популяризатора на този фестивал“, подчерта Генова, след като й бе зададен въпрос, свързан с появила се информация в медиите за появата на нов конкурс в Пловдив, който щял да дублира „Златният Орфей“.

„Основното послание, заложено в „Златният Орфей“ е чувството за заедност и обединеност. Това е мотото на 50-годишния фестивал. Преговорите продължават. През август месец ще е ясно всичко“, заяви Дариана Генова.

„Популярната песен е онази, която я почувстваш, докосне те и имаш желание да я чуеш пак. Тя събужда сетивността ти и най-хубавите ти чувства. Генко обичаше да казва, че след такива песни, човек не може да извърши нищо лошо“, каза още дамата, която се е посветила на мисията да върне славата и блясъка на „Златният Орфей“.

{vsig}sampledata/parks/Zlatniq_Orfei{/vsig} 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...