Посрещнаха Джулай морнинг с концерт-протест на плаж "Корал"

Печат
Категория: Новини Създадена на Неделя, 01 Юли 2018 Написана от BurgasArt

Не може хищни апетити да изяждат цялата ни природа и цялата ни страна, парче по парче, каза Евгений Дайнов
Напрежението на плажа „Корал” не стихва. Очакваше се нов сблъсък на природозащитници със собствениците на земи край брега.

 Десетки хора от цялата страна бяха снощи на плажа, за да посрещнат юлския изгрев на слънцето. Джулай морнинг беше посрещнат с концерт-протест за спасяването на "последния несъсипан плаж на юг от Бургас" от беззаконието и разрухата, съобщава Нова телевизия.
Преди ден стопанинът на плажа излезе с изявление на медиите, с което изразява съмнения, че хората имат намерение да посегнат на оградата, която огражда имота им от началото на лятото. В същото време в социалните мрежи от сдружението „Да запазим корал” отговориха, че обичат това място и не биха безчинствали на него. Недоволстват от продажбата на терена, в параметрите на който фигурират пясъчни дюни. Наскоро се стигна до пореден епизод от сагата Корал, след като се заговори за фотокапани, които дебнат за нарушители на плажа.
"Не може хищни апетити да изяждат цялата ни природа и цялата ни страна, парче по парче. Значи тука, в Корал ги чака провал. Няма да могат да откраднат дюните, да ги изринат, да построят.Значи това място няма да го вземат.Тука са се запънали хората", заяви Евгений Дайнов.
"Това ограждане на дюните с колове и огради,тази репресия от страна на униформени полицаи и охранители частни върху плажуващи граждани включително от чужбна, което е недопустимо и немислимо и ние правим връзка с тая изложба Джулай морнинг преди 30 години нали беше пълно с полицаи и с тайна полиция и е немислимо 30 години по-късно да имаме такива обстоятелства", каза Петър Миланов. 

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rodilsya-russkii-klub-soyuz-33 Название русский клуб Союз 33 связано с полетом первого болгарского космонавта Георгия Иванова, родившегося в Ловече, на космическом корабле Союз...