Пламен от „България търси талант“ покори Шипка на ръце

Печат
Категория: Любопитно Създадена на Четвъртък, 19 Юли 2018 Написана от BurgasArt

Той зарязал инвалидната си количка до стълбите и започнал да ги изкачва на ръце

24-годишният Пламен Любенов, който е прикован в инвалидна количка, покори връх Шипка на ръце. Така той доказа, че когато имаш силен дух, няма невъзможни неща. Преди три години той покори сърцата на зрителите на бТВ и спечели телевизионния формат „България търси талант“, а сега отново удиви със своята воля да преодолява трудностите, каза водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

„Консултирах се с треньора си по баскетбол и той каза, че ме подкрепя. Посъветва ме да правя това, което ми идва от сърце“, споделя Пламен, цитиран от Флагман.БГ.
Така той поема към върха, а стълбите не се оказват трудност за него.
Роден с увреждането си, Пламен израства в социални домове, поради което до 14-та си годишнина не разполага с инвалидна количка, научава се да разчита на ръцете си за всичко.
„Няма невъзможни неща. Искам да дам кураж на тези, които са в трудно положение“, добавя Пламен.
Той е имал много трудности в живота, но нито веднъж не се е предал пред тях и не губи усмивката си.
Духът, който носи, позволява на младия мъж да живее достойно, да следва мечтите си и да покорява връх след връх напук на съдбата.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rodilsya-russkii-klub-soyuz-33 Название русский клуб Союз 33 связано с полетом первого болгарского космонавта Георгия Иванова, родившегося в Ловече, на космическом корабле Союз...