ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

BurgasArt
angel-hadzhipopgeorgiev-viktoriya-e-porednata-zhertva-na-sistemata-dano-se-prerodim-v-po-dobro-vreme-i-myasto Имам познати разследващи журналисти, които директно са получавали...

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
natalyoya-matveeva-vecher-posvyashtenn-i-v-sotzkomu-naibolee-znachimoe-v-tom-godu Фото: news-nesebarinfo.com Этот вечер, посвященный Владимиру Высоцкому, наиболее значимое в этом году мероприятие творческой группы театра Славянка...
Вести

Пламен от „България търси талант“ покори Шипка на ръце

Той зарязал инвалидната си количка до стълбите и започнал да ги изкачва на ръце

24-годишният Пламен Любенов, който е прикован в инвалидна количка, покори връх Шипка на ръце. Така той доказа, че когато имаш силен дух, няма невъзможни неща. Преди три години той покори сърцата на зрителите на бТВ и спечели телевизионния формат „България търси талант“, а сега отново удиви със своята воля да преодолява трудностите, каза водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

„Консултирах се с треньора си по баскетбол и той каза, че ме подкрепя. Посъветва ме да правя това, което ми идва от сърце“, споделя Пламен, цитиран от Флагман.БГ.
Така той поема към върха, а стълбите не се оказват трудност за него.
Роден с увреждането си, Пламен израства в социални домове, поради което до 14-та си годишнина не разполага с инвалидна количка, научава се да разчита на ръцете си за всичко.
„Няма невъзможни неща. Искам да дам кураж на тези, които са в трудно положение“, добавя Пламен.
Той е имал много трудности в живота, но нито веднъж не се е предал пред тях и не губи усмивката си.
Духът, който носи, позволява на младия мъж да живее достойно, да следва мечтите си и да покорява връх след връх напук на съдбата.

Коментари

Вести от региона