Печат
Категория: Създадена на Петък, 18 Юли 2014 Написана от BurgasArt

От седмица ученикът на д-р Самир Кале с духовното име Адитя (Слънце) предава безплатно своите знания и опит на бургазлии в Морската градина 

Димитър Мишев - в. "Компас"

Бургазлии ще се зареждат с енергия сутрин и ще разтоварват напрежението с помощта на уникален метод, разработен от Рейки мастер Христо Денев и екипа на Холистичния център „По пътя на познанието“, съобщи специалистът по здравословен живот Елена Терзиева.

От понеделник всяка сутрин от 7 часа дамата, която се прочу със своите практични съвети в рубриката „Училище за жени“ в ток-шоуто „Жените“ с Марта Вачкова, Христо Денев и техните приятели от Холистичния център, ще тренират заедно с желаещите в градинката зад хотел Приморец. Те ще обучават безплатно и вечер от 19 часа бургазлии как да разтоварят напрежението от работния ден.

В хода на своята работа, екипът на холистичния център е установил, че най-важното за здравето и щастието на човека е правилното движение на енергията в тялото. В продължение на две години, заедно със специалиста Христо Денев, те разработват специален комплекс от енергийни упражнения, които са лесни за изпълнение и могат да бъдат полезни за всеки. Редовната практика ще има зареждащ ефект при изпълнение сутрин, а вечер – хармонизиращ и успокояващ. От екипа пожелаха напълно безплатно да споделят своята система с всички желаещи да балансират своя Дух, ум и тяло.

Христо Денев практикува Чи Гун и Тай Чи при мастер Нико Константиноу в Палм Харбор, Флорида от 2008 г. През 2009 той е посветен в традиционно Усуи Рейки, а от три години е Рейки Мастер лечител и Рейки Мастер учител. Изучавал е Буда медицина и Кристалотерапия.

Рейки е духовна практика, разработена през 1922 г. от японския будист д-р Микао Усуи. Отдаването на  универсална жизнена енергия става чрез дланите. Рейки трансферирането й към пациент повишава неговото благополучие.

В процеса на разработване на своята Рейки система, д-р Усуи събира и адаптира древната мъдрост от японските етични, духовни и лечителски традиции. Неговите най-популярни пет етични принципа, превърнали се по-късно в Рейки Принципи са:

Точно днес, не се гневи!

Точно днес, не се тревожи!

Уважавай родителите си, учителите си и по-възрастните!

Изкарвай прехраната си честно!

Бъди благодарен за всичко!


 

-Бургазлии вече имат възможност в Морската градина да балансират своя Дух, ум и тяло, да се заредят с енергия и да се освободят от напрежението с помощта на вашия уникален метод.  Защо приехте да ги обучавате безплатно и може ли да се каже, че специалният комплекс от енергийни упражнения прави чудеса при хората, които системно ги практикуват? 

-Приех да обучавам безплатно хората, за да може да бъдат полезни на себе си, своите близки и приятели. За да има положителен и траен резултат обаче, трябва постоянство! Ето един пример от понеделник, който говори сам по себе си: жена, която беше на практиката вечерта, ми разказа, че нейни близки са останали изненадани от излъчването и вида след практиката. Самата тя се чувстваше свежа, обновена и заредена.

-Практикували сте Чи Гун и Тай Чи при мастер Нико Константиноу в Палм Харбор, Флорида, изучавали сте и Буда медицина. Как съдбата ви срещна с него?

-През 2007 година, когато живеех в САЩ, се налагаше да работя на две места. Физическото и психическо натоварване обаче беше огромно. Опитах се да го преодолея със 5 км бягане сутрин, както и посещения в Lifestyle fitness, чрез силови тренировки. Стресът си оставаше в мен. Тогава потърсих школа за Кунг Фу и Тай Чи, за да се справя с този проблем. Намерих една наблизо, която предлагаше месец безплатна тренировка. Имах възможност да ходя веднъж седмично. След четири посещения за месеца, осъзнах, че не съм научил нищо. Отидох при мастера и го попитах как мога да напредна... Предложи ми лични тренировки само за мен срещу 100$ на час. Споделих, че това е непосилна сума за мен и той ми предложи за 50$ на час тренировки с неговия ученик. Това също не беше по моите финансови възможности и отказах. Мина доста време и един ден мой приятел, който практикуваше Кунг Фу ми каза, че в града ни се е върнал майстор по Тай Чи и предложи да ни запознае. Така се срещнах с Мастер Нико Константиноу. Той ми направи демонстрация и седнахме да поговорим. Понеже не се събра група от 10 човека, той предложи да ме обучава персонално срещу 150$ на час. Отказах. Казах, че ако имам такива пари, с удоволствие бих ги платил, защото ценя таланта, способностите и труда на хората. Тогава той свали цената на 50$ на час, но пак отказах. Оказа се, че той е роден в Гърция, но още когато е бил бебе, семейството му се е пренесло в САЩ. След като се разбра, че сме съседи, се съгласи да плащам 50$ за 2 часа практика и така започнах при него. Казах си, че един ден, имам ли възможност, ще предавам този опит и знания безплатно. 

-Българинът е шампион по опасни заболявания, защото се храни нездравословно и не спортува. Можем ли да си върнем здравето, ако се зареждаме с енергия и се разтоварваме от напрежението по вашите упражнения?

-Мога да ви дам пример със себе си. През септември 2009 г., когато вече живеех в България, ходих да си направя едно изследване в Хербалайф в София. Първо попълних един тест за хранене, след което ми направиха замерване на мускулна маса, мазнини, вода, костна маса... Резултатът от теста за хранене беше доста лош, за сметка на това пък се оказа, че вътрешните ми органи са на 29 години при моите навършени 44 години. Попитаха ме как е възможно това. Разказах, че липсата на риба в храната ми компенсирам с ленено масло на капсули и всеки ден си правя едни прости упражнения. 

-Вече и на лекарите е известно, че повечето заболявания са следствие от енергийни удари върху нашата аура. Универсалната жизнена енергия, която вашите Рейки ученици използват, е едно от средствата за хармонизиране на енергийните центрове в нашето тяло, за лечение и дори за привличане на успеха. Вие кога започнахте да се занимавате с това учение и как принципите на д-р Микао Усуи станаха водещи в живота ви?

-На 10 септември 2008 г. преживях катастрофа. Друг лек автомобил удари колата ми отзад. Вследствие на катастрофата вратът ми блокира. Не можех да си движа главата и в двете посоки. След три месеца лечение в специализиран по такива травми институт, имах подобрение около 40%. Нуждаех се от по-бързо възстановяване и тогава мой познат лекар хиропрактор ми препоръча негова масажистка, която владее Рейки. Направиха ми шест масажа и шест сеанса и се възстанових на 100%. Там, където живеех във Флорида, нямаше Рейки мастер, който да ме обучи и посвети в Рейки! Съдбата пожела през март 2009 г. да се върна и остана в България. Тогава реших да потърся Рейки мастер. Направих справка в Гугъл и се оказаха много специалистите в тази сфера у нас. Тогава взех решение да пия вода от извора и се обадих в Български Рейки Център с ръководител Рейки Гранд мастер Екатерина Стоянова. Така на 01 септември 2009 година поех по пътя на това духовно учение. Тогава принципите на Рейки ми помогнаха да стана по-добър и полезен на хората и да бъда проводник на Универсалната жизнена енергия. С течение на времето, за да се случват по-бързо нещата, получих посвещение и обучение в Буда медицина, Омни Крия -индийски енергиен масаж, разработен от д-р Самир Кале и Кристалотерапия от Екатерина Стоянова, за което изказвам своята дълбока признателност и благодарност към нея и приятелите ми в Български Рейки център.

-А кога и как получихте духовното си име- Адитя, което в превод от санскрит означава Слънце?

-През септември 2010 година в Рейки центъра се срещнах и запознах със създателя на Омни системата за естествено изцеление д-р Самир Кале. Хареса ми тази нова система, която действа по-бързо и силно в постоянно изменящата се енергетика на Вселената. Така станах негов ученик и бях посветен от него в Омни Сутра, Омни Сай Сутра, Омни Ануграха и Омни Сайтва. През ноември 2012г. получих от него духовното си име- Адитя.

-А защо избрахте Бургас за място, където да развиете своята духовна практика? 

-През 2010г. в Еленския балкан имах срещи с няколко човека от Бургас, на които им хареса това, което практикувам. Предложиха ми зала в Бургаския свободен университет за моите практики, но отказах, тъй като имах задължения към гражданите на Сливен. След година пак в Еленския балкан се запознах с жена от Бургас, която имаше онкологично заболяване в последен стадий с много разсейки в тялото въпреки лечението си. След нашата среща тя се чувстваше по-добре. Помоли ме, ако мога да се преместя в Бургас, за да бъда по близо до нея. Тогава така се случи, че през септември 2011 г. край морето за първи път дойде д-р Самир Кале и отидох при него за посвещение в Омни Ануграха. След това се срещнах с нея и тя ме представи на управителя на Боди Център Надежда Желева. След ден размисъл приех да пътувам до Бургас и да бъда полезен на хората тук. Благодаря на г-жа Желева и на екипа на Боди центъра за отзивчивостта, вниманието и съвместната ни работа!

През ноември 2012 г. се наложи да се върна до САЩ, за да пусна документи за зелена карта на моята дъщеря и да направя минималния трудов стаж, който се изисква за пенсия там. През април 2014 г. се завърнах при моите ученици и приятели тук, за да бъда отново полезен на тях и всички в Бургас. 

-Имате ли рецепта за щастие? Ако приемем, че то зависи от пътя, който трябва да изминем, за да постигнем своите цели, какво бихте препоръчали на своите последователи? Кои са най-важните стъпки?

-Никой не може да ни направи по-добри, по-успешни и щастливи. Всичко е в нас и нашите ръце. Когато работим върху себе си и споделяме своето познание, радост и щастие с другите, тогава и нас Вселената ни дарява с нейните блага. Трябва да бъдем благодарни за всичко, което ни среща в живота, защото то не идва при нас случайно. 

Желая да бъдем по-човечни, по-мили, по-добри и откровени в делата и думите си! Нека Вярата, Надеждата и Любовта да огряват нашите сърца, в това което е пред нас!

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...