Печат
Категория: Създадена на Четвъртък, 08 Май 2014 Написана от BurgasArt

9 май е свещена дата, която ни обединява, казва лекарката, която лекува с Божествена енергия

Димитър МИШЕВ - в."Компас"

Седмица след като „гръмна“ новината, че бизнесмен от Поморие дава 5000 лева за убийството на черен щъркел, който носел нещастия, потърсихме д-р Катерина Билай за съвет.

Дамата, която има диплома от Медицинския университет в Киев по специалност “Вътрешни болести”, но лекува с Божествена енергия, съветва никой да не стреля по птици, записани в Червената книга като защитен вид, защото те нямат никаква вина за нещастията. Наскоро тя се завърна от Италия, където бе на гости на дъщеря си Лили и заяви пред наш репортер, че злото може да бъде с спряно само с молитви и вяра в доброто.

 

Способностите си д-р Билай е придобила след кома в далечната 1978 година. Смъртта й е официално документирана в моргата в Кременчуг, където престояла шест часа след спукан апендицит. Душата й обаче се завърнала на този свят с помощта на стажант-лекаря интернист Евгени Черняховски.

-9 май е един от дните, които ни разделят. За едни е на Европа, а за други - День победы. С какви чувства посрещате този празник?

-Честит празник, мили хора! Използвам случая да ви поздравя и да ви пожелая да не се разделяте, а да си подадете ръка, защото България ще е по-силна и бъдещето ще е по-добро, ако забравите враждата. 9 май е свещена дата, която ни обединява. От една страна, празнуваме края на най-страшната война, а от друга, този ден е свързан с идеята на френския министър Робер Шуман за нова общност, към която принадлежи и нашата страна. България е една от страните с най-древна култура на Стария континент. Тук се е родила и майката на Света Богородица – Св. Ана. Дали сме много на Европа и на света. Затова не можем да се делим на европейци и антиевропейци. Посрещам този ден изпълнена с надежда.

-Много от българите обаче бяха със свити сърца на празниците. Поморийци издирват рибар в морето вече повече от месец, а бизнесмен дава 5000 лева за убийството на черен щъркел, който носел нещастия. Бургазлии пък с болка следят новините за Валя. Медицинската сестра изчезна безследно на 15 април. Ще станем ли свидетели на нови трагедии...

-Не мога да ви кажа, защото не съм гадателка и нямам право да влизам в информатиката на Вселената, но знам със сигурност, че бедствията и инцидентите не ни ги носят щъркелите. Няма значение дали са бели, или черни. Трагедиите зависят от нас самите, т.е. от нашите действия, чувства, мисли... 

Господ не продава чисти и хубави съдби, нито лоши. Ако искате да сте щастливи, трябва да работите върху себе си. Старайте се да запазите душата си чиста, не я натоварвайте с карма, за да не ви е срам пред Бог и да просите прошка за греховете си!

-Първи май се смята за съдбоносна дата, защото за едни това е не просто денят на труда, а празник на надеждата и символ на гнева, на разединените пролетарии, които се обединяват. Според други обаче това е само един езически празник, свързан с Валпургиева нощ, описана от Гьоте във „Фауст“. За вас обаче не е само символ, а рожден ден. Има ли датата нещо общо с дарбата да виждате това, което другите не могат и да лекувате заболявания с Божествена енергия?

-Имам двоен повод да празнувам на този ден, но в никакъв случай не мога да приема Първи май за езически празник или за ден на гнева. А рождената дата е важна, защото с нея и с името си получаваме регистрация в Божествените летописи. Способностите обаче зависят и от много други неща. Най-важното е да не трупаме карма, да сме добри и щедри, да помагаме на нашите братя и сестри и да се молим за нашето спасение.

-Астролозите казват, че звездната карта на човек от планетите в неговото раждане определя пътя, по който ще мине, докато върви към своята духовна еволюция. Вие не сте астролог, но с датата на раждане и кръщелното име след молитва достигате до т. нар. Акашови записи, които наподобяват на компютър, в който всеки от нас си има досие. Казвате, че всеки сам тъче чергата на живота си по сценарий, който е „написан“ преди нашето раждане. Може ли да се каже, че бъдещето е функция от миналите ни грешки и настоящите опити да ги поправим?

-Действително Акашовите записи са като компютър и в него се записват всичките ни дела, а душата преди да инкарнира на Земята, избира своя сценарий от три възможни варианта и човекът е като актьор, който трябва да изпълни своята роля или по-точно казано - мисия. Бъдещите му роли зависят от това. Животът е училище за всеки от нас. Целта е да си поправим грешките и да станем по-добри. В Акашовите записи съществуват данни за всеки земен индивид, за всяко живо същество, а с кръщелното име душата получава и ангел-хранител, който ни помага да се справим по-добре със своята мисия. 

-А грешка ли е превратът в Киев? До 20 май Марс е ретрограден и някои обясняват с това ескалацията на напрежението...

-Родена съм в Украйна и това, което се случва там, ме тревожи, но не искам да говоря за политика.

-Казват, че едно от тайните оръжия срещу православието освен сектите, са сатанинските символи. Вчера на ръката на малката ми дъщеря забелязах татуиран череп, който тя взела от дъвка. Символи на смъртта има дори върху българските банкноти. Стана модно децата да си подаряват пръстени с черепи, да си режат вените със стъкла. Самонараняването е част от т. нар. Емо култура. Като еколог на човешката душа как приемаш това посегателство срещу най-ценното, което имаме?

-Препоръчвам ви, мили хора, да изхвърлите от вас и вашите домове всички картинки на черепи, Баби Яги, изсушени цветя, грозни маски и дори старите яйца, оставени уж за здраве пред иконите. Те няма да ви дадат нито спокойствие, нито успехи. Кога Баба Яга е носела късмет? Страхът не носи нищо добро. А яйцето е символ на живота, но когато престои повече от седмица, се разваля и вече символизира смъртта. Същото се отнася и за цветята. И, моля ви, бъдете внимателни с децата си! Не ги насилвайте да изпълняват безпрекословно вашите желания, защото за тях е важно да вземат сами своите решения. Направлявайте ги и им помагайте със съвети. Научете се да разговаряте с тях така, че за тях да е удоволствие да споделят всичко. Важно е те да растат в среда без насилие. Водете ги на църква и се молете заедно, за да ги пази и Господ! Емо културата е бич за тези семейства, в които децата не намират нужното им внимание и разбиране. Обикновено техните родители са много ангажирани. Може да са богати, но това не ги прави щастливи. Самонараняването не е просто мода. Това е бунтът на самотните деца. На тези, с които няма кой да се моли...

-Какво би посъветвала родителите? Как да предпазят децата си от тези гадости?

-Вярата е най-доброто средство. Кръщавайте вашите синове и дъщери, за да имат ангел-хранител! Поне един ден в седмицата прекарвайте заедно. Разговаряйте на теми, които са полезни и приятни за тях. Дори и да са допуснали грешки, не им се карайте, а им помогнете да ги поправят. Кажете им, че вярвате в тях. Те се нуждаят от това. С подкрепата на Бог ще може да се справите заедно с всички трудности. Молете се заедно за нещо хубаво и не изпадайте в отчаяние. Никога обаче не казвайте "Искам, Господи"! Бог помага само след думи "прости ми, помогни, дай, благодаря", изречени след молитвата „Отче наш“.

Коментари

Най-четените статии

НОВОСТИ НА РУССКОМ

BurgasArt
rebenok-iz-burgasa-nuzhdaetsya-v-peresadke-stvolov-h-kletok Наталья Матвеева   Ребенок Добромира из Бургаса 5 лет нуждается в пересадке стволовых клеток. Операция дорогая,. После операции врачи обещают восстановление интеллектуального развития соответственно возрасту. Сейчас ее умственное развитие на уровне двухлетнего ребенка.    Реквизиты для ребенка Добри, Мама &ndash...